Ook dit keer 2 simultaangevers, Henrik Porte en Jeroen Selier

 

Slechts 24 leden (waaronder de 2 artiesten) waren opgekomen op de traditionele simultaanwedstrijd tegen de clubkampioen en de nr. 2 van de eindranglijst 2004/2005. De overige 22 spelers werden netjes verdeeld in twee groepen. Wedstrijdleider Tjeerd Visser was daarbij tot een vrij evenwichtige verdeling van de schaaksterkte gekomen.

Maar het is natuurlijk wel triest dat nauwelijks 1/3 van de seniorleden de gang naar het clublokaal maakten, zeker teleurstellend voor de simultaangevers. Ze verdienen beter. Volgend seizoen maar weer naar de 1e dinsdag in januari met deze, altijd interessante wedstrijd; dan kan een wegblijver zich niet beroepen op “ik moest boodschappen doen voor de kerst”.

Hoe dan ook, de wegblijvers kregen ongelijk, het werd een mooie avond met spannende partijen.

Wiebe Vernooij was de gelukkigste speler van de avond door winst op Jeroen, toen die zijn dame onbedoeld liet slaan. Willem Graal daarentegen was de schlemiel. Met een karrevracht materiaal voor liet hij zich door Henrik pardoes midden op het bord mat zetten.

Op de winst van Schuckink Kool, Zuidema en Kuiken bij Henrik Porte was weinig af te dingen, evenmin als de winst van Bernsen op Jeroen. Trouwens, ook knappe remise van Ad Kramer bij Jeroen en van Tjeerd Visser bij Henrik. De remises van Hamers, Nicolai en Hoekstra waren te verwachten.

Pas tegen 11 uur was de partij Porte – de Boer als laatste partij klaar, waarna voorzitter Gerard aan Henrik en Jeroen een fles wijn kon geven met dank voor hun inzet en de mooie score van resp. 64 en 68 %.

 

De resultaten:

Henrik Porte (64 %)

Jeroen Selier (68%)

Schuckink Kool

1

Govaers

0

Koster van Groos

0

E.van Dijk

0

M.Baltus

0

Vernooij

1

Zuidema

1

Nicolaij

˝

Harnandan

0

Bernsen

1

Graal

0

G.Hamers

˝

T.Visser

˝

Kramer

˝

Kuiken

1

Witteveen

0

Hoekstra

˝

Berends

0

v.d. Poll

0

v.d. Veen

0

J.de Boer

0

Zwezerijnen

0

Totaal

4

 

3 1/2