Zeist 3 wint van Moira Domtoren 2
We beginnen de wedstrijd met het idee dat winst tegen Moira Domtoren mogelijk moet zijn. Vorig seizoen speelden we nog tegen Moira Domtoren 1, dat toen promoveerde. Dit jaar spelen we tegen het tweede, dat ook vorig seizoen gepromoveerd is.
We moeten het echter doen zonder Bill.

De score wordt geopend met een vlotte overwinning van Ruud (0-1).
Sergio heeft al in de opening een stuk verloren en krijgt hier onvoldoende compensatie voor (1-1).
Erik kiest na overleg met de teamleider en een inschatting van de stand op de andere borden voor de remise (1½-1½). Bij een gelijke stand zijn er nog 5 partijen gaande die voor een voorsprong kunnen zorgen.
Die voorsprong komt eerst van Peter, die met een kwaliteit minder zijn tegenstander een giftige pion aanbiedt. Hij hapt toe en het gif werkt snel (1½-2½). Herman heeft een hele tijd beter gestaan, maar verliest (2½-2½).
De stand is toch weer gelijk, maar we staan op alle drie overgebleven borden beter. Henk is de eerste van de drie die het punt laat noteren. Opnieuw hebben we een vol punt aan onze invaller te danken. Henk heeft de hele partij beter gestaan, wint een pion, later nog een pion en daarna het eindspel (2½-3½).
Dan is het mijn beurt. Mijn tegenstander weet de valkuilen van het Morra-gambiet aardig te omzeilen, maar blijft toch wat gedrukt staan.
Beide spelers missen een paar keer de beste voortzetting en rond de 25e zet hebben we allebei nog 7 minuten bedenktijd over. Dan gaat de tijd wat drukken en dat blijkt toch altijd weer in het voordeel van de aanvaller te zijn. Dat ben ik nog steeds (2½-4½).
En dan Willem-Jan. Hij heeft de eerste twee wedstrijden gewonnen en mag het nu eens op het tweede bord proberen.
Dat gaat hem goed af: hij komt met zwart in het voordeel en kan dat steeds verder uitbouwen.
Als je dat tot en met het eindspel volhoudt, dan win je (2½-5½).
Willem-Jan heeft nu een score van 3 uit 3 voor Zeist 3 ! (MS)

(MV)
Moira Domtoren 2 	Zeist 3		       2½-5½


1 D.J.van Beek		Erik Bernsen		½-½
2 J.C.vd Brink		Willem-Jan Veltman	0-1
3 K.Wandy		Ruud Kamp		0-1
4 J.Reiff		Peter Egelie		0-1
5 W.le Fèvre		Herman Hamers		1-0
6 E.J.Evers		Henk Keers		0-1
7 R.P.J.vd Heijden	Michiel Stafleu		0-1
8 P.Homan		Sergio Harnandan	1-0