Schaakspel aangeboden aan Burgemeester
Afgelopen zaterdagmiddag werd onder stralende zon een buitenschaakspel aangeboden aan Burgemeester Janssen.
De schaakclub Zeist heeft de gemeente Zeist een buitenschaakspel aangeboden ter herinnering aan het 100-jarig bestaan in 2006.
Daartoe had de gemeente een schaakbord aangelegd schuin voor het gemeentehuis op Het Rond. De bijhorende schaakstukken werden door de voorzitter van de schaakclub, Mr.G.J.Hamers afgelopen zaterdag aangeboden aan de burgemeester.
Een vrouwelijk lid van de schaakclub, Wendela Oskam, had de witte dame van het schaakspel versierd met een sjaal en een sierketting, en zo werden symbolisch de stukken overgedragen.v Bij deze gelegenheid sprak de burgemeester over de gewoonte om 100-jarigen te bezoeken, hetgeen hij bij de schaakclub wel vier keer heeft gedaan om alle festiviteiten van hun jubileum mee te maken.
Hij bedankte in voor het geschenk, en zette zich achter de stukken om de eerste partij schaak te spelen tegen Willem Graal, voorzitter van de jubuleumcommissie. Daarmee sloot Willem Graal zijn laatste aktiviteit voor de lustrumviering af.
Er waren een aantal toeschouwers, voornamelijk passerende belangstellenden en leden van de schaakclub, die een interessante partij voorgeschoteld kregen. Het was even wennen om de grote stukken te verplaatsen, en overzicht over de stelling te behouden, maar beide spelers ging dat goed af.
Na afloop werd er nog gespeeld door leden van de schaakclub en werden de stukken weer opgeborgen in een grote kist even verderop.
Om met het schaakspel te spelen moet men de sleutel van de kist tegen een bescheiden borgsom ophalen bij Figi. Zo kan iedereen die zin heeft om in de openlucht te schaken, daarvoor terecht bij het gemeentehuis.