100 Jarig Schaakclub Zeist begint met Simultaan

Dinsdag 26 september is het begin gemaakt van de viering van het 100-jarig bestaan van Schaakclub Zeist. Hiertoe had het bestuur een simultaan schaakwedstrijd georganiseerd voor de leden en en oud-leden en enige genodigden uit bevriende schaakverenigingen uit De Bilt en Driebergen.
Het bijzondere van deze simultaanwedstrijd was, dat de Internationale Grootmeesters die de simultaan gaven, spelers zijn uit het eigen schaakdistrict, de Stichts-Gooische Schaakbond.
Dat waren Erwin lAmi, 21 jaar, en Danil Stellwagen, 19 jaar.
De opkomst was met 69 tegenstanders een zware opgave voor de simutaangevers.
Om precies half acht opende voorzitter Hamers de avond en verwelkomde burgemeester Janssen, zelf ook een schaker, en de grootmeesters.
Daarna heeft de burgemeester de eerste zet te verricht voor Danil Stellwagen, waarna hij zelf plaats nam achter een schaakbord, om hem ook tegenstand te bieden.
Toen de avond vorderde, werd het duidelijk dat de grootmeesters zelfs de sterkste schakers van Zeist vaak de baas waren.
Het eindresultaat was een verbluffende zege van Stellwagen, met 33 punt uit 35 partijen, terwijl lAmi met 27 uit 34 eveneens op een geweldige score kon terugzien.
Het was een geslaagd begin van de viering van het eeuwfeest, dat op 7 oktober zijn vervolg krijgt.