Zeist 5 opnieuw tot winst
Voor de derde achtereenvolgende keer heeft ons dappere vijfde een wedstrijd gewonnen, dit keer door een fors 5˝-2˝ resultaat in eigen huis op TRIO 2 uit de Meern.
Met een flinke steun in de rug doordat TRIO bord 2 formeel onbezet liet (de teamleider zelf speelde wel maar was, als speler van TRIO 1, niet gerechtigd met het tweede team mee te doen) begon Zeist al met een 1-0 voorsprong, welke al snel werd uitgebreid doordat Jan Knijff (8) vanuit het niets een mat produceerde dat insloeg als een bom.
Wendela (7) wurmde zich uit een benarde positie met een bekeken torenzet en haalde daardoor knap remise binnen. Stand 2˝ - ˝.
Het bord van Ad Kramer (8) was nog mudvol en gezien de wederzijdse kansen werd tot vriendschap besloten.
Ron Snoek (5) had zich na een wat moeizame openingsfase knap hersteld met remise tot gevolg. Stand 3˝-1˝ .
Ondertussen stond Olav Visser (3) zo goed als verloren in eindspel met een randpion minder.
Maar zoals zo vaak, een randpion verzilveren is niet zo gemakkelijk en na een Meerns foutje kon Olav een pat-positie forceren.
Fraai werk en het vierde punt was binnen.
René Vercoutre (4) had weliswaar een kwaliteit voorsprong, maar zijn stelling was wat labiel geworden.
Zijn tegenstander was blij met een remiseaanbod en René werd daardoor matchwinnaar, stand 4˝-2˝.
Daarna ging de aandacht uit naar eerste bordspeler Willem-Jan Veltman. Zijn tegenstander had bijna een half uur nagedacht over een kansrijke offercombinatie, maar dorst dat uiteindelijk niet door te zetten.
De opgelopen tijdsachterstand werd hem funest en Willem-Jan haalde daarmee zijn 5e achtereenvolgende overwinning voor Zeist 5 binnen. Eindstand 5˝- 2˝.
Rest nog te vermelden dat Wouter v.d.Bilt de sterk spelende teamleider aan bord 2 eveneens over de knie legde, dus het n.o.-punt was so-wie-so verdiend.
(MB)