Zeist 5 blijkt een geduchte tegenstander. 5-3 winst op “de Rode Loper” 5
Dinsdag 21 februari, een volgepakt huis, waar naast ons vijfde ook nog Zeist 3 en het SGS-bekerteam speelden, dit alles met de gebruikelijke gezelligheid, drukte en rumoer.
Maar René Vercoutre (bord 4) en secondante Gerda van der Velde trokken zich van de commotie niets aan en haalden in de uitvluggerfase het beslissende vijfde punt binnen.
Heel knap gedaan.
De wedstrijd begon voor Zeist niet goed. Liesbeth Rietvink was ziek geworden en Jean van der Poll was bereid om haar te vervangen aan bord 3.
Hij moest deze geste bekopen met een snel verlies. Mark Schutte (bord 5) trok de stand weer gelijk en Ron Snoek (6) hield de spanning er in met een solide remise. Stand 1˝ - 1˝
Reinder Kuiper (5) bracht met goed spel Zeist op voorsprong, maar Jaab Koster van Groos (1) kon toch niet op tegen de sterke kopman van de Rode Loper.
En weer was de stand gelijk.
Willem-Jan Veldman (2) had ondertussen zijn tegenstander weggecombineerd en won fraai.
Zeist 5 had toen al 3 ˝ punt op zak met nog twee borden te gaan.
Wendela (6) kwam een stuk voor in een partij vol met vervelende incidenten, veroorzaakt door haar tegenstander.
Om de zaak niet op de spits te drijven en een mogelijke claim te vermijden kreeg ze van de invaller-teamleider het advies om een remise te accepteren en gebruik te maken van de regeling dat voor de interne competitie het resultaat als winst zal worden genoteerd.
Ze legde zich daar sportief bij neer en Zeist had 4 punten op zak.
Ondanks de euforie in de zaal doordat het derde ondertussen nipt de winst had binnengehaald bleef René Vercoutre bewonderenswaardig kalm en schonk het team daardoor een overtuigende overwinning.
(MB)