Zevenklapper voor Zeist 4 met dank aan Woerden
Ondanks zware tegenstand heeft ons vierde thuis op 18 april zeer overtuigend met 7-1 gewonnen van Woerden 4.
De wedstrijd was oorspronkelijk vastgesteld voor 11 april maar vanwege ons Eierschaak een week verzet, mede mogelijk gemaakt door de medewerking van Woerden, waarvoor nog hartelijk dank.
De eerste zet was voor Jaab Koster van Groos (2) die een mataanval eerder zag dan zijn tegenstandster en daar dankbaar gebruik van maakte.
Martin Baltus (8) kwam met een stuk meer uit een slagwisseling, waarna de Woerdense stelling onhoudbaar werd en een torenwinst tot het 2e Zeister punt leidde.
Snel daarna kwam Jaap de Boer (5) in een 4-paardenspel tot een mooie dubbele aanval met zijn loper en punt 3 was binnen.
Aan bord 1 stelde Jan Bernard Wolters met 3 pionnen voorsprong zijn tegenstandster voor de keuze mat gaan of verlies van de dame en Zeist stond op 4-0.
Daarna duurde het nog erg lang alvorens er weer meer tekening in de wedstrijd kwam.
Teambaas Henk van der Jagt (6) zorgde, na stukwinst, dat de tegenstander zo overbelast kwam te staan dat hij eieren voor zijn geld koos en Henk de hand drukte.
De wedstrijdwinst was al binnen. Nu ging het erom het aantal bordpunten nog verder op te voeren, vooruitlopend op de beslissende wedstrijd om een promotieplaats op 16 mei a.s. tegen medekoploper Rivierenland 4.
Peter Witteveen stond een stuk achter, maar daarentegen 4 pionnen voor.
Jammer voor hem dat de complicaties die optraden doordat zijn koning erg onveilig stond, hem tot overgave dwongen. Stand 5-1.
Sergio (3) had het moeilijk, ondanks een kwaliteit voorsprong. Door een slimme teruggave ervan op het juiste moment, kon zijn vrijpion doorlopen en was een 6-1 stand het gevolg.
Aller ogen toen gericht op Wouter van der Bilt (7). Nadat hij een zware aanval knap had kunnen afslaan maakte hij dankbaar gebruik van de Woerdense tijdnood en kwam de 7-1 eindstand op de flipover.
Een prachtige avond voor Zeist 4.
(MB)